---
Zapewne wszyscy już wiecie, że nie przepadam za fleshowymi główkami... Mimo to, chciałbym jeszcze zobaczyć kilka postaci w wersji LEGO. Jednym takim przykładem, który nie wymagał by fleshowej skóry jest C-3PO z epizodu I. Zawsze mnie zastanawiało, jak by wyglądał? Czy był by to klasyczny kształt droida protokolarnego z nadrukami kabli i mechanizmów, czy kompletnie nowy minifig ze specjalnymi częściami na ręce, nogi a nawet głowę? Chciałbym też zobaczyć Shmi Skywalker w wersji LEGO, bo jest jedną z ważniejszych postaci Star Wars, jest w końcu matką Anakin'a Skywalker'a/Vader'a.
Ciekawi mnie jeszcze, czy rok 2013 będzie przeznaczony na nowe zestawy z AOTC (ep.II)? Na pewno będzie mnóstwo kolejnych Clone Wars-owych setów, ale mnie kompletnie nie interesują. (Nowe TCW zniszczyły atmosferę Star Wars...). Uważam że sub-seria episode II znowu zawita w sklepach, ponieważ strasznie dawno była dostępna, dokładniej w latach 2002-2003! Z tego co już wszyscy zauważyli, LEGO odnowiło kilka setów z ep.I i ep.III, więc stąd moje przypuszczenia produkowania nowych zestawów dla ep.II w roku 2013.
EDIT: Ostatnio w internecie udało mi się znaleźć customa C-3PO z The Phantom Menace, jak dla mnie wygląda ciekawie, mimo że to tylko klasyczny protokolant z decalsami:

EDIT 2: Oto i cała lista naszych pomysłów na minifigi SW:
- C-3PO z ep.I The Phantom Menace od pkmovies92
- Shmi Skywalker z ep.I, II The Phantom Menace i Attack of the Clones od pkmovies92/MButek
- Kaminonianie z ep.II Attack of the Clones od pkmovies92
- Boss Nass z ep.I The Phantom Menace od 1MacLego
EDIT 3: Lista odsłoniętych zestawów, roku 2013:

EDIT 4: Zmiana dat w nazwie tematu na "2014, 2015, 2016..."